Šta je eduroam?

Besplatan, bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu !

eduroam® educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.

Tako npr. profesor ili student Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, može pristupiti eduroam internetu na svom fakultetu, ili kada je u poseti bilo kojoj instituciji u Srbiji ili svetu korišćenjem istog korisničkog imena i lozinke. Korisnik ima isti utisak, bez obzira gde pristupa eduroam Internetu.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom sveta. U Srbiji ga mogu koristiti studenti, profesori, predavači, naučnici, istraživaci i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Srbije (AMRES).

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (WPA2/AES i WPA2/TKIP), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

Pristup Internetu putem eduroam-a je jako jednostavan. Potrebno je samo jednom izvršiti podešavanje na korisničkom uređaju. Uputstva za korišćenje i pristup eduroam servisu možete naći na sledećoj stranici.

Eduroam je osim u Srbiji dostupan u brojnim naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama u preko 35 zemalja Evrope i sveta. Mapu sa pristupnim tačkama možete pogledati stranici Mesta pristupa i na sajtu AMRES-a.

 
start.txt · Last modified: 2020/04/10 21:25 by slobo · []
Recent changes RSS feed Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki