Штампа

Посета ученица Факултету поводом Дана девојчица

dan-devojcica-07

У оквиру активности професионална оријентација, поводом Дана девојчица, ученице основних школа "IV краљевачки батаљон" и "Вук Караџић" посетиле су Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Штампа

Одржана презентација компаније TeamCAD "Autodesk rešenja u mašinstvu i građevinarstvu"

teamcad-01

У уторак 11. априла 2017 године на нашем факултету је организована презентација најновијих софтвера компаније Autodesk из области машинства и грађевинарства на којој су учествовале јавне и приватне компаније из Краљева и шире околине као и студенти нашег факултета.

Штампа

Посета ректора Универзитета у Крагујевцу

poseta-rektora-01

У среду 29. 3. 2017. године, наш Факултет посетили су ректор Универзитета проф. др Небојша Арсенијевић и проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета у Крагујевцу, проф. др Јерослав Живанић.

Штампа

Посета делегације из научно-истраживачког центра Мичуринска

micurinsk-03

Висока руска делегација града Мичуринска, коју су чинили градоначелник, заменик градоначелника и директор Федералног научно-истраживачког центра, заједно са представницима локалне заједнице, посетила је град Краљево у жељи да се успостави сарадња у области привреде, културе и науке. У оквиру ове посете делегација је обишла и наш Факултет.

Штампа

Миломир Гашић добитник Светосавске награде Универзитета у Крагујевцу

svetosavska-01Povodom obeležavanja Svetog Save 27. januara 2017. god., Univerzitet u Kragujevcu je dodelio Svetosavsku nagradu za izuzetne rezultate i inovacije u oblasti nauke Milomiru Gašiću, redovnom profesoru Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Youtube                  Linkedin                  Twitter                  Facebook                  Instagram